Hoe zit het met roamingkosten en de Webphone?


Janine Wilbrink
update: 14 mei 2022

In dit artikel leggen we je uit hoe het zit met roamingkosten bij het gebruik van de Rinkel Webphone.

Binnen de Europese Unie (EU), Noorwegen, Liechtenstein en IJsland betaal je geen roamingkosten meer sinds de zomer van 2017. Geen peperdure telefoonrekening meer na een vakantie in Italiƫ of Spanje!

Helaas gelden deze kosten buiten de Europese Unie nog wel. Maar: op de Webphone heb je deze roamingkosten niet!

Let wel: Ook met de Rinkel Webphone kun je alleen uitbellen naar de door ons ondersteunde landen.

Hoe zit het nu precies met roamingkosten?

Met de Webphone bel je via het internet, in plaats van het GSM-netwerk. Hierdoor hoef je geen roamingkosten te betalen wanneer jij uitbelt met je Rinkel nummer, of gebeld wordt op je Rinkel nummer. Zoals wanneer je op zakenreis bent in Canada, bijvoorbeeld

Normaal is het zo dat wanneer jij je buiten de EU bevindt en een gesprek aanneemt van bijvoorbeeld een collega, jij roamingkosten betaalt. Dat komt, omdat de beller niet per definitie weet dat jij je buiten de EU bevindt en het zou oneerlijk zijn als de beller hierdoor extra kosten krijgt.

Bij Rinkel ontvang jij altijd het gesprek: wanneer je uitbelt en wanneer je gebeld wordt. Hierdoor betaal jij vanaf je telefoon altijd de roamingkosten als je je buiten de EU bevindt. Met de Webphone is dat verleden tijd: omdat dit via het internet gaat, betaal je dus geen roamingkosten!

Oftewel: bel je met de Webphone? Dan betaal je nooit extra.

Let op: Ook met de Webphone kun je alleen uitbellen naar de ondersteunde landen.